SCHMIDT ÜGYVÉDI IRODA | Ügyvédvilág különszám – az év peres csapata (2019)
889
post-template-default,single,single-post,postid-889,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-schmidt Ügyvédi iroda,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Ügyvédvilág különszám – az év peres csapata (2019)

A 2019-es év sikerei – az év peres csapata a SCHMIDT Ügyvédi IrodaDr. Schmidt Zsuzsanna - SCHMIDT Ügyvédi Iroda

A 2019-es Wolters Kluwer Jogászdíjon a SCHMIDT Ügyvédi Irodát az év peres csapatává választották a kartellek miatti kártérítések terén elért úttörő munkájára tekintettel. Ahogyan erről korábban beszámoltunk.

Sajtóvisszhangok

Emlékeztetőül – a magyar sajtó is felkapta a hírt, hogy a SCHMIDT Ügyvédi Iroda által képviselt ügyben született ítéletet követően a kartellek károsultjai már saját országukban is indíthatnak pereket a kartellezőkkel szemben:

Portfolio.hu: Egyre nagyobb bajban a kamionkartell

Az ügyben tehát az első feladat az volt, hogy a károsult Magyarországon indíthasson pert – már csak azért is, hogy a károkozó ne élvezhesse a hazai pálya előnyét. Az ügyben a Győri Ítélőtábla fordult az Európai Bírósághoz, mivel Európai Uniós jog értelmezésének szükségessége merült fel, s ez az Európai Bíróság feladata. Érdekes, hogy az ügyben az Európai Bírósághoz fordulást – ami neki kedvezőtlen döntéssel zárult – egyébként többnyire az alperes kartellező kérte – emeli ki Dr. Schmidt Zsuzsanna.

Jogaszvilag.hu: Perelhető az eu-s kartellező magyar bíróság előtt

Az EUB válaszolt a Győri Ítélőtábla azon aggodalmára is, hogy a magyar cég a szóban forgó jogsértésben részt vevő vállalkozások közül csupán egy, mégpedig olyan vállalkozással szemben indított keresetet, amelynél közvetlenül nem végzett beszerzéseket. Az EUB és a Bizottság is egyetértett abban, hogy egy egységes és folyamatos versenyjogi jogsértés az elkövetők egyetemleges felelősségét vonja maga után. Ennélfogva annak a körülménynek, hogy a magyar cég kizárólag egy, mégpedig olyan elkövetővel szemben indított keresetet, amelynél közvetlenül nem végzett beszerzéseket, nem kérdőjelezheti meg a bíróság joghatóságát.

Februárban a díj nyerteseiként megjelent a velünk készült interjú a Jogászvilág online médium „Én is jogászdíjas vagyok” rovatában, melyet ezen a linken olvashatnak.

Jogászvilág Interjú - Én is jogászdíjas vagyok

A díj elnyerését követően készült velünk rádióinterjú is, a Trend FM Monitor Délután c. műsorában Érczfalvi Andrással, ahol igen részletesen be tudtunk számolni az Európai Bíróság előtti eljárásban elért sikerünkről.

Még számunkra is meglepő volt azonban, hogy az irodát azóta is rendszeresen megkeresik kartellekkel összefüggő ügyekben. Mint tette azt például az index.hu hírportál, mikor is a kartellek miatt érvényesíthető kártérítési lehetőségek felől érdeklődött. A beszélgetést végül az ún. kórház-kartell kapcsán használták fel a cikk megírásához.

 

Ügyvédvilág különszám – Dávid Góliát ellen, egy kartellügy tanulságai

 

Április utolsó hetében pedig eljutott hozzánk a díjazottakról készült Ügyvédvilág különszám, amelyben a többi díjazottal együtt beszámolnak sikereinkről. A kiadványról néhány szóban, idézve a kiadót: „A kiadványt 2021 első negyedévében megkapja a Wolters Kluwer Hungary Kft. adatbázisának jogi szegmensében szereplő több ezer ügyfél.” Ennek fényében különösen megtisztelő, hogy a szakma kiválóságaiból álló bíráló bizottság erre méltónak találta a SCHMIDT Ügyvédi Iroda munkáját.

A kiadvány SCHMIDT Ügyvédi Irodát érintő részeit a következő linken tudják olvasni: Jogászdíj SCHMIDT Ügyvédi Iroda

Köszönjük ügyfeleink bizalmát és hogy a prosperáló és a nehezebb időszakban is egy tapasztalt partnert választottak jogi ügyeik intézésére!