SCHMIDT ÜGYVÉDI IRODA | Kik vagyunk
121
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-121,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-schmidt Ügyvédi iroda,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Kik vagyunk

EGY TAPASZTALT PARTNER A GAZDASÁGI ÉS CÉGJOG TERÜLETÉN

Miért lettem ügyvéd?

Az ember diákként, fiatal felnőttként hajlamos szó szerint elfogadni, olykor a mindennapokra is érvényes szabálynak tekinteni a készen kapott bölcsességeket. Én is így voltam ezzel: nem kételkedtem abban, hogy „az igazság önmagáért szól”, az életünk pedig „olyan, amilyenné a gondolataink teszik”. De ahogy az ember érik, és gyűlnek a fejében a nagybetűs Életről szerzett tapasztalatok, rájön: a Talmud vagy Marcus Aurelius könyvekből idézhető veretes gondolatai, és a valóság tényei között bizony gyakran áthidalhatatlan ellentét feszül. Az igazság nem szól önmagáért, az életünk pedig olyan, amilyenné a körülmények teszik – ha hagyjuk. Én nem akartam hagyni – ezért lettem ügyvéd.

 

Hiszem, hogy a mai, egyre bonyolultabb világban a jól alkalmazott jog a személyes boldogulásnak, a szervezetben végzett értékteremtő munkának, a megszerzett javak biztonságának, és a rossz szándékok elleni védelemnek egyaránt hatékony eszköze lehet – ezért alapítottam ügyvédi irodát.

 

A SCHMIDT Ügyvédi Iroda képzett és elkötelezett munkatársaival és együttműködő szakértő partnereivel a tudáson – és a bizalmon – alapuló szolgáltatást nyújt. Az egyéni igényeket, szándékokat, célokat a jogi lehetőségek teljes tárházának bevetésével képviseljük. Megoldást kínálunk valamennyi – jogi eszközökkel megoldható – problémára számos szakterületen. Legyen szó gazdasági jogról, ingatlanjogról, cégjogról vagy követeléskezelésről, munkajogról, általános polgári jogi ügyletekről, tanácsadásról vagy képviseletről, szervezetek vagy magánszemélyek számára, irodánkban, Budapest belvárosában szeretettel várjuk ügyfeleinket – hogy segíthessünk.

 

Dr. Schmidt Zsuzsanna
ügyvéd, gazdasági szakjogász
irodaalapító

MUNKAJOG

Munkaszerződések, vezetői munkaszerződések, tanulmányi szerződések, munkáltatói kölcsön szerződések, kiküldetési megállapodások

INGATLANJOG

Ingatlanok tulajdonjogának átruházására vonatkozó szerződések, koncepciók elkészítése

MAGÁNSZEMÉLYEK JOGI KÉPVISELETE

Jogi tanácsadás magánszemélyek jogi jellegű ügyeiben

ÁLATLÁNOS POLGÁRI JOGI ÜGYLETEK

A vállalatok értékesítési, szolgáltatási, illetve beszerzési és közüzemi ellátás- beszerzési tevékenységével kapcsolatos szerződéses feltételek

Egy tapasztalt partner a gazdasági és cégjog területén

A SCHMIDT Ügyvédi Iroda elsősorban gazdasági jogi és ingatlanügyekkel foglalkozik. Jogi tanácsadói tevékenységünk során különböző gazdasági ágazatokban működő termelő és szolgáltató cégek, cégcsoportok teljes körű jogi képviseletét látjuk el.

 

A gazdasági és ingatlanjog valamennyi területérén több éves szakmai tapasztalattal, emellett speciális pénzügyi, bankjogi és nemzetközi értékpapírjogi képzettséggel és gyakorlattal rendelkezünk.

Az állami szektorban működő számos nagyvállalattal való együttműködésben – képviseletük során a gazdasági társaságok működésével összefüggő szinte minden típusú jogi ügyletben nagy jártasságra tettünk szert.

 

Az „állami” ügyfelek mellett olyan belföldi gazdálkodó szervezetek találtak meg bennünket, amelyek a hazai gazdasági élet legkülönfélébb szegmenseiben – köztük az ingatlanfejlesztésben, a közmű-üzemeltetésben és -szolgáltatásban, az építőiparban vagy a portfólió- és vagyonkezelésben – rendelkeznek érdekeltséggel.

 

A SCHMIDT Ügyvédi Iroda a gazdasági társaságok képviselete mellett természetesen jogi tanácsadással, jogi képviselet nyújtásával, okirat-szerkesztéssel is foglalkozik.

Dr. Schmidt Zsuzsanna
ügyvéd, gazdasági szakjogász