SCHMIDT ÜGYVÉDI IRODA | Kikkel dolgozunk
175
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-175,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-schmidt Ügyvédi iroda,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Kikkel dolgozunk

Egy tapasztalt partner
Dr. schmidt zsuzsanna ügyvéd, irodaalapító, gazdasági szakjogász

2002. évben diplomáztam az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A diploma megszerzése előtt 4 éven keresztül már gyakornokként dolgoztam egy osztrák alapítású nemzetközi ügyvédi irodában. Az egyetem befejezését követően ügyvédjelöltként dolgoztam az Eiselsberg Natlacen Walderdorff Cancola GmbH vezető osztrák ügyvédi iroda együttműködésében működő Dr. Hegedűs Andrea és Dr. Katona Géza ügyvédi irodákban.

 

2004. évtől kitérőt tettem a közigazgatásba: ezen a területen a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Társaság-felügyeleti Főosztályának előbb főosztályvezető-helyetteseként majd mint főosztályvezetője szereztem szakmai tapasztalatokat. Ebben a pályaszakaszomban tettem szert szakismeretre az állami vagyonra, az állami vagyongazdálkodására vonatkozó jogterületen is.

 

2007. évben tettem le a jogi szakvizsgát, majd megalapítottam a SCHMIDT Ügyvédi Irodát. 2005-2008 években az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézete által szervezett kurzuson folytatott tanulmányok után – társasági szakjogász képzésen vettem részt.

 

Szakterületeim a társasági jog, cégjog, ingatlanjog és munkajog. Kiválóan beszélem a német jogi szaknyelvet.
Szabadidőmben szívesen hódolok a síelésnek és a wakeboardozásnak.

dr. Párkányi Botond Farkas LL.M. ügyvédjelölt

2017-ben diplomáztam a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán.

 

Már egyetemi tanulmányaim alatt is több ügyvédi irodában láttam el gyakornoki feladatokat. A gyakornoki éveim alatt szerzett tapasztalataimnak köszönhetően nem volt kérdés számomra, hogy a jogi diploma megszerzését követően, milyen irányba induljak el.

 

A tanulmányaim befejezését követően, több mint egy éven keresztül dolgoztam ügyvédjelöltként egy belvárosi ügyvédi irodában, mielőtt ügyvédjelöltként csatlakoztam a SCHMIDT Ügyvédi Iroda csapatához.

2019 szeptemberétől a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának végrehajtási jogi szakjogász képzésén vettem részt. A képzés a Pécsi Tudományegyetem és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar együttműködésében valósul meg – az oktatók között egyaránt megtalálhatók önálló bírósági végrehajtók, végrehajtási ügyszakos bírók, valamint egyetemi oktatók is. 2020 decemberében jeles minősítéssel végeztem el a szakjogász képzést.

Ügyvédjelölti időszakom során törekszem mind a magánszemélyek, mind a jogi személyek teljeskörű, peres és nemperes jogi képviseletének ellátására.

Hobbim az utazás és a sportolás, szabadidőmet legszívesebben családom és barátaim társaságában töltöm.

Pap Roxána Lilla jogi asszisztens

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának joghallgatójaként 2015 óta segítem az ügyvédek, ügyvédjelöltek munkáját, mint jogi asszisztens.

 

Azért csatlakoztam a SCHMIDT Ügyvédi Irodához, hogy már a diploma megszerzése előtt kellő gyakorlati tapasztalatot szerezhessek és bepillantást nyerhessek az ügyvédkedés világába.

 

Munkám során elsődlegesen az ügyvédek és ügyvédjelöltek teljeskörű támogatását végzem, azonban az adminisztrációs teendők mellett számos önálló feladat megoldására lehetőségem adódik, melyek alkalmával a társasági jog, gazdasági jog, ingatlanjog és klasszikus polgári jog területéről elméleti és gyakorlati ismeretekre egyaránt szert tehetek, továbbá a polgári peres és nemperes eljárásokat is közelebbről megismerhetem.

 

Elsősorban a gazdasági jog, a polgári jog és a szellemi alkotások joga az, ami igazán felkelti érdeklődésemet, ezért biztos vagyok abban, hogy a jövőben a jog ezen területeivel kívánok majd foglalkozni.

 

Társalgási szinten beszélek angolul. Szabadidőmet legszívesebben utazással, főzéssel, olvasással és kerékpározással töltöm.

Molnár Klára Jogi asszisztens

Jogi szakokleveles mérnök vagyok, jogi oklevelemet 2004-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézetének posztgraduális képzésén szereztem meg. Okleveles élelmiszermérnökként végeztem 1998-ban a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen.

 

2009-ben csatlakoztam a SCHMIDT Ügyvédi Irodához jogi asszisztensként. Munkám során a követeléskezelés és a cégeljárás területén szereztem szakismeretet.

 

Társalgási szinten beszélek angolul. Szabadidőmet legszívesebben családommal töltöm, szeretek kertészkedni valamint kedvenc hobbim a kosárlabdázás.

Zsikla Zsuzsanna irodavezető asszisztens
Zsikla Zsuzsanna

2009-ben diplomáztam a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karának igazgatásszervező szakán.

 

A diploma megszerzését követően a közigazgatásban szereztem szakmai tapasztalatokat ingatlan-nyilvántartási ügyintézőként, majd a követeléskezelés területére orientálódtam, ahol többnyire back office munkatársként segítettem a kollégák munkáját.

 

2017-től kezdtem pénzügyi és jogi asszisztenciával foglalkozni, 2020-ban csatlakoztam a Schmidt Ügyvédi Iroda csapatához irodavezető asszisztensként.

 

Szabadidőmet szívesen töltöm olvasással, akril festészettel.

dr. Gerber Csanád ügyvédjelölt

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának jogász képzését 2016-ban fejeztem be, ezt megelőzően az International Business School nemzetközi üzleti kapcsolatok szakán, illetve az Eötvös Loránd Tudományegyetem német szakán is szereztem egy-egy diplomát.

 

A főiskolai évek alatt német műszaki és jogi fordítóként dolgoztam több fordítóirodának, majd multinacionális környezetben a német kiskereskedelmi üzletláncok menedzsmentjének döntéshozatalát támogató piaci elemzéseket készítettem. A gazdasági vonal után a jogi pályámat erősítendő két évig a német szószóló munkatársaként a Parlamentben dolgoztam a Magyarországon élő német nemzetiség parlamenti képviseletének jogi szabályozásán, valamint az anyaországgal való kapcsolatok fejlesztésén. 2017. szeptembere óta a Schmidt Ügyvédi Iroda ügyvédjelöltje vagyok.

 

Hobbim az utazás és a sport, rendszeresen teniszezek és egyszer még szörfözni is megtanulok.

Szakmai partnereink

dr. farkas edit ügyvéd, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó, közbeszerzési szakjogász, európai jogi szakjogász

A közbeszerzés területén közel két évtizednyi szakmai tapasztalatot szereztem mind az ajánlatkérők képviseletében közbeszerzési eljárásaik lebonyolítása, mind az ajánlattevők képviseletében közbeszerzési eljárásokban való részvételük során.  A versenyszféra számos területén tevékenykedő ajánlattevő (építőipar, egészségügy, oktatás, gépgyártás, különböző szolgáltatások) részére nyújtok közbeszerzési és jogi segítséget az ajánlataik összeállítása, és a közbeszerzési eljárásokban való eredményes részvételük elősegítése érdekében, valamint képviselem őket a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt jogorvoslati eljárásokban, és azok felülvizsgálata során a bíróságok előtt.

 

Dr. Farkas Edit Ügyvédi Iroda, 1036 Budapest, Lajos u. 51. II/16.

dr.farkasedit@farkas.jogasz.hu

Telefon: +36 (30) 9824650

Dr. Kovács krisztián LL.M. együttműködő ügyvéd

Korábban a SCHMIDT Ügyvédi Iroda ügyvédjelöltjeként tevékenykedtem, 2020 szeptembere óta önálló ügyvédi praxist indítottam. Szakmai együttműködésben dolgozom a SCHMIDT Ügyvédi Irodában, leginkább a peres ügyekben segítem az ügyfeleket.

 

2013 óta oktatok a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán polgári és kereskedelmi jogot, magyar és angol nyelven, emellett vizsgáztatok és záróvizsga bizottsági tag vagyok. Az ügyvédjelöltként szerzett tapasztalatoknak nagy hasznát veszem az oktatásban, az oktatás pedig naprakészen tart olyan területekkel kapcsolatban, amikkel nem foglalkozom napi szinten az irodában. Az oktatás mellett rendszeresen publikálok jogi szakfolyóiratokban, tanulmánykötetekben.

 

Szabadidőmet legszívesebben feleségem és kisfiam társaságában töltöm.

dénes ágnes könyvelő irodavezető, mérlegképes könyvelő

1991-ben kaptam a Pénzügyi és Számviteli Főiskola szervezési szakán üzemgazdász képesítést.

 

Már a főiskolai tanulmányaim alatt foglalkoztam vállalkozások teljes körű könyvelésével, és büszke vagyok arra, hogy mind a mai napig vannak olyan ügyfelei az irodának, akikkel már akkor kiépítettem a jelenleg is tartó – egymásban megbízó – kapcsolatunkat.

 

A diploma megszerzése után már komplexebb szolgáltatás tudtunk nyújtani, így a szolgáltatásaink közé bekerült az adótanácsadáson kívül a hitelkérelmek elkészítése, vagy pályázatok előkészítése, illetve a partnereink hatóságok előtti teljes körű képviselete is.

 

Mivel egy cég könyvelésének ellátása teljes mértékben bizalmi feladat, ezért fontosnak tartom azt, hogy az adott cég indulásától kezdődően, akár a teljes körű ügyviteli, könyvelési rendszer cégre szabásával kezdjük el a munkát. A már meglévő cégeknél is fontosnak tartom a működő rendszer átvilágítását, melynek eredményeként a partnerrel egy olyan rendszert tudunk kiépíteni, amely a mindenkori – állandóan változó, bonyolult jogszabályi feltételeknek mindenben megfelel – ugyanakkor a kiskapus lehetőségeket kihasználva maximális adóoptimalizálásra ad lehetőséget. Fontosnak tartom az állandó kapcsolatot és a konzultációs lehetőségeket, melynek folyamán ügyfeleink tájékoztatásával lehetőséget adunk a változások gyors megismerésére, illetve segítséget nyújtunk az ezzel kapcsolatos ésszerű és megfelelő döntések meghozatalában.

 

A SCHMIDT Ügyvédi Irodával 2007. óta állok partneri együttműködésben.Közvetlen elérhetőség:

Controlling96 Kft 1126 Budapest Hollósy S. u.

9.

denes.agnes@con96.hu | tel: 06-20-9789-598