SCHMIDT ÜGYVÉDI IRODA | Kikkel dolgozunk
175
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-175,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-schmidt Ügyvédi iroda,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Kikkel dolgozunk

Egy tapasztalt partner
Dr. schmidt zsuzsanna ügyvéd, irodaalapító, gazdasági szakjogász

2002. évben diplomáztam az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A diploma megszerzése előtt 4 éven keresztül már gyakornokként dolgoztam egy osztrák alapítású nemzetközi ügyvédi irodában. Az egyetem befejezését követően ügyvédjelöltként dolgoztam az Eiselsberg Natlacen Walderdorff Cancola GmbH vezető osztrák ügyvédi iroda együttműködésében működő Dr. Hegedűs Andrea és Dr. Katona Géza ügyvédi irodákban.

 

2004. évtől kitérőt tettem a közigazgatásba: ezen a területen a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Társaság-felügyeleti Főosztályának előbb főosztályvezető-helyetteseként majd mint főosztályvezetője szereztem szakmai tapasztalatokat. Ebben a pályaszakaszomban tettem szert szakismeretre az állami vagyonra, az állami vagyongazdálkodására vonatkozó jogterületen is.

 

2007. évben tettem le a jogi szakvizsgát, majd megalapítottam a SCHMIDT Ügyvédi Irodát. 2005-2008 években az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézete által szervezett kurzuson folytatott tanulmányok után – társasági szakjogász képzésen vettem részt.

 

Szakterületeim a társasági jog, cégjog, ingatlanjog és munkajog. Kiválóan beszélem a német jogi szaknyelvet.
Szabadidőmben szívesen hódolok a síelésnek és a wakeboardozásnak.

Dr. Ruzsvánszky Petra ügyvédjelölt

2016 júniusában szereztem jogi diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán, cum laude minősítéssel. Az egyetemi tanulmányaimat követően közvetlenül csatlakoztam a SCHMIDT Ügyvédi Iroda csapatához, ahol ügyvédjelölti feladatokat látok el.

 

Tanulmányaim alatt francia és angol nyelvi készségekre tettem szert. A gimnáziumi évek során az angol nyelvtudásom Cambridge-ben fejlesztettem, ahol nyelvi képzésen vettem részt, majd az egyetem szakmai angol tanfolyamán sajátítottam el a jelölti munkámhoz szükséges további ismereteket.

 

Az egyetemi gyakorlat révén lehetőségem nyílt betekintést nyerni az ügyészi munkába, majd később az ügyvédi hivatásba is.

 

Szabadidőben legszívesebben sportolok, azonban az igazi szenvedélyem az utazás.

Dr. Kovács krisztián ll.m. ügyvédjelölt

2014-ben diplomáztam a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi karán. A 2013-as Országos Tudományos Diákköri Konferencián dolgozatommal elnyertem a Magyar Ügyvédi Kamara különdíját.

 

A diploma megszerzését követően ösztöndíjas hallgatóként vettek fel a Pázmány jogi karának doktori iskolájába, disszertációm témája a hitelezők helyzete a fizetésképtelenségi eljárásokban. 2016-ban szereztem International Business Law LL.M. fokozatot a Central European University (CEU) angol nyelvű képzésén, diplomamunkámat a “Cramdown in U.S. Bankruptcy law: Lessons for Hungary” címmel a magyar és amerikai csődjog összehasonlításából írtam.

 

Az irodához való csatlakozásomat megelőzően banki és finanszírozási jogra szakosodtam több nemzetközi ügyvédi irodában. Dolgoztam a Clifford Chance magyarországi partnerénél, a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Irodában, továbbá a Schönherr Hetényi Ügyvédi Irodában, ahol a finanszírozáshoz kapcsolódó szerződések előkészítése és véleményezése mellett érvénytelenségi perekben vettem részt. A Kúrián (Legfelsőbb Bíróság) Csőke Andrea bírónő irányításával tettem szert tapasztalatra a fizetésképtelenségi eljárásokban, a Polgári Kollégium Gazdasági tanácsa mellett segédkezve.

 

2013 óta oktatok a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán polgári és kereskedelmi jogot, magyar és angol nyelven, emellett vizsgáztatok és záróvizsga bizottsági tag vagyok. Az ügyvédjelöltként szerzett tapasztalatoknak nagy hasznát veszem az oktatásban, az oktatás pedig naprakészen tart olyan területekkel kapcsolatban, amikkel nem foglalkozom napi szinten az irodában. Az oktatás mellett rendszeresen publikálok jogi szakfolyóiratokban, tanulmánykötetekben.

 

Szabadidőmet legszívesebben feleségem társaságában töltöm.

Pap Roxána Lilla jogi asszisztens

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának joghallgatójaként 2015 óta segítem az ügyvédek, ügyvédjelöltek munkáját, mint jogi asszisztens.

 

Azért csatlakoztam a SCHMIDT Ügyvédi Irodához, hogy már a diploma megszerzése előtt kellő gyakorlati tapasztalatot szerezhessek és bepillantást nyerhessek az ügyvédkedés világába.

 

Munkám során elsődlegesen az ügyvédek és ügyvédjelöltek teljeskörű támogatását végzem, azonban az adminisztrációs teendők mellett számos önálló feladat megoldására lehetőségem adódik, melyek alkalmával a társasági jog, gazdasági jog, ingatlanjog és klasszikus polgári jog területéről elméleti és gyakorlati ismeretekre egyaránt szert tehetek, továbbá a polgári peres és nemperes eljárásokat is közelebbről megismerhetem.

 

Elsősorban a gazdasági jog, a polgári jog és a szellemi alkotások joga az, ami igazán felkelti érdeklődésemet, ezért biztos vagyok abban, hogy a jövőben a jog ezen területeivel kívánok majd foglalkozni.

 

Társalgási szinten beszélek angolul. Szabadidőmet legszívesebben utazással, főzéssel, olvasással és kerékpározással töltöm.

Molnár Klára Jogi asszisztens

Jogi szakokleveles mérnök vagyok, jogi oklevelemet 2004-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézetének posztgraduális képzésén szereztem meg. Okleveles élelmiszermérnökként végeztem 1998-ban a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen.

 

2009-ben csatlakoztam a SCHMIDT Ügyvédi Irodához jogi asszisztensként. Munkám során a követeléskezelés és a cégeljárás területén szereztem szakismeretet.

 

Társalgási szinten beszélek angolul. Szabadidőmet legszívesebben családommal töltöm, szeretek kertészkedni valamint kedvenc hobbim a kosárlabdázás.

VIRÁG MARIANNA jogi asszisztens

1991-évben kezdtem pályafutásomat a BRFK Igazgatásrendészet – Gépjármű-adat nyilvántartás területén, mint adat-hibajavító teamvezető.

 

Mindig vonzott a pénzügyi terület, ezért 1994. évtől a bankszektor felé orientálódtam.

1994 évben a Polgári Bank – Operációs üzletágában, számviteli területen helyezkedtem el, majd 1996. évben pénzügyi végzettséget szereztem

1998-2005. években több pénzintézet /Polgári Kereskedelmi Bank, Posta Bank, Erste Bank/ back office területén rengeteg pénzügyi, irodai tapasztalatra tettem szert..

 

2005 évtől a CIB Bank – Lízing üzletág / front office területén dolgoztam, ahol multinacionális környezetben a pénzügyi élet teljesen más oldalát is megtapasztalhattam.

 

2015 évben kipróbáltam magam egy új területen a Majer & Field Consulting Kft-nél, mint irodavezető. Ettől az évtől tovább bővítem ismereteimet a Schmidt Ügyvédi Irodában, jogi asszisztensként.

 

Célom, hogy részese legyek egy kiváló csapatnak szakmailag és emberileg egyaránt.

Szabadidőmet szívesen töltöm a családommal, kertészkedéssel és fittnesszel.

dr. Gerber Csanád ügyvédjelölt

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának jogász képzését 2016-ban fejeztem be, ezt megelőzően az International Business School nemzetközi üzleti kapcsolatok szakán, illetve az Eötvös Loránd Tudományegyetem német szakán is szereztem egy-egy diplomát.

 

A főiskolai évek alatt német műszaki és jogi fordítóként dolgoztam több fordítóirodának, majd multinacionális környezetben a német kiskereskedelmi üzletláncok menedzsmentjének döntéshozatalát támogató piaci elemzéseket készítettem. A gazdasági vonal után a jogi pályámat erősítendő két évig a német szószóló munkatársaként a Parlamentben dolgoztam a Magyarországon élő német nemzetiség parlamenti képviseletének jogi szabályozásán, valamint az anyaországgal való kapcsolatok fejlesztésén. 2017. szeptembere óta a Schmidt Ügyvédi Iroda ügyvédjelöltje vagyok.

 

Hobbim az utazás és a sport, rendszeresen teniszezek és egyszer még szörfözni is megtanulok.

Szakmai partnereink

dr. farkas edit ügyvéd, európa-jogi szakjogász, hivatalos közbeszerzési tanácsadó

A közbeszerzés területén bő évtizednyi szakmai tapasztalatot szereztem, részt vettem többek között a „közbeszerzési törvényben megfogalmazott jogalkotói szándék érvényesülését vizsgáló Parlamenti Bizottság” munkájában, és számos önkormányzatot, egyéb költségvetési szervet képviseltem közbeszerzéseik megvalósításában, beleértve az Európai Unióból származó forrásokat felhasználó ajánlatkérőket is. A közbeszerzési eljárásban való eredményes részvétel érdekében a versenyszféra számos területén tevékenykedő ajánlattevők részére (építőipar, egészségügy, oktatás, egyéb szolgáltatások) dolgozom tanácsadóként.

 

Nemcsak figyelemmel kísérem a Közbeszerzési Döntőbizottság gyakorlatát, de részt veszek és javaslatokat teszek a közbeszerzési jogalkotásban. Oktatom is a közbeszerzést.

 

Szabadidőmben futok, olvasok, vitorlázom.Ellátható beszerzési tárgyak köre:
árubeszerzés, szolgáltatás-megrendelés, építési beruházás, építési koncesszió, szolgáltatási koncesszió Közvetlen elérhetőség:

Dr. Farkas Edit Ügyvédi Iroda, 1055 Budapest, Falk Miksa u. 3. III/2.

dr.farkasedit@farkas.jogasz.hu

Telefon: +36 (30) 9824650

dénes ágnes könyvelő irodavezető, mérlegképes könyvelő

1991-ben kaptam a Pénzügyi és Számviteli Főiskola szervezési szakán üzemgazdász képesítést.

 

Már a főiskolai tanulmányaim alatt foglalkoztam vállalkozások teljes körű könyvelésével, és büszke vagyok arra, hogy mind a mai napig vannak olyan ügyfelei az irodának, akikkel már akkor kiépítettem a jelenleg is tartó – egymásban megbízó – kapcsolatunkat.

 

A diploma megszerzése után már komplexebb szolgáltatás tudtunk nyújtani, így a szolgáltatásaink közé bekerült az adótanácsadáson kívül a hitelkérelmek elkészítése, vagy pályázatok előkészítése, illetve a partnereink hatóságok előtti teljes körű képviselete is.

 

Mivel egy cég könyvelésének ellátása teljes mértékben bizalmi feladat, ezért fontosnak tartom azt, hogy az adott cég indulásától kezdődően, akár a teljes körű ügyviteli, könyvelési rendszer cégre szabásával kezdjük el a munkát. A már meglévő cégeknél is fontosnak tartom a működő rendszer átvilágítását, melynek eredményeként a partnerrel egy olyan rendszert tudunk kiépíteni, amely a mindenkori – állandóan változó, bonyolult jogszabályi feltételeknek mindenben megfelel – ugyanakkor a kiskapus lehetőségeket kihasználva maximális adóoptimalizálásra ad lehetőséget. Fontosnak tartom az állandó kapcsolatot és a konzultációs lehetőségeket, melynek folyamán ügyfeleink tájékoztatásával lehetőséget adunk a változások gyors megismerésére, illetve segítséget nyújtunk az ezzel kapcsolatos ésszerű és megfelelő döntések meghozatalában.

 

A SCHMIDT Ügyvédi Irodával 2007. óta állok partneri együttműködésben.Közvetlen elérhetőség:

Controlling96 Kft 1126 Budapest Hollósy S. u.

9.

denes.agnes@con96.hu | tel: 06-20-9789-598